Over beugels

Waarom een beugel?

Een goed, regelmatig en gezond gebit is een mooi visitekaartje. Het zorgt ervoor dat je optimaal kunt eten, praten en lachen. Daar heb je je hele leven lang plezier én profijt van. Een beugel is nodig als het gebit nu of in de toekomst schade ondervindt van tanden en kiezen die niet goed op elkaar aansluiten.

Meer informatie

Over beugels

Er zijn veel verschillende soorten beugels. Deze in twee hoofdgroepen beugels te onderscheiden; vaste- en losse beugels. Wanneer en hoeveel een beugel gedragen moet worden verschilt per persoon en per beugel. Soms worden er tijdens een behandeling beide soorten beugels gecombineerd.

Soorten beugels

Meer informatie

Wil jij meer weten over beugels? Check dan onze FAQ of bekijk één van onderstaande handige links:

Veelgestelde vragen

Handige links

Vereniging van Orthodontisten (VvO)
Beroepsvereniging van orthodontisten. Voor informatie over orthodontisten en orthodontische behandeling. Op de site van VVO staan ook verschillende spreekbeurten en werkstukken.

Beugel.nl
Voor informatie over behandelingen van begin tot het eind, chirurgische behandeling en voorbeelden

Kaakchirurgie
De site van de NVMK (Nederlandse Vereniging voor Mondziekten en Kaakchirurgie). er zijn veel raakvlakken met de orthodontie.

Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde
De site van de NMT (Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde). Alles over de maatschappelijke aspecten van de tandheelkunde. De praktijk is aangesloten van de klachtenregeling van de NMT.

Ivorenkruis
De site van de Nederlandse vereniging voor Mond- en Tand hygiëne Ivoren Kruis